Jag är galet förtjust i aubergine så jag försöker hitta på goda recept med aubergine.Den här salladen blev en succé. En god och matig
sallad som passar utmärkt till kött och kyckling. Den kan serveras som
huvudrätt tillsammans med en valfri ost som feta eller hallomi.
Ingredienser
2 st aubergine,
tärnad
ca 60 g valfri
sallad av gröna blad ex. spenat, ruccola, mache eller en valfri blandning
1 röd lök, skivad
1 dl kokta
kidneybönor
1 knippe rädisor
salt
olja till
stekning
Dressing
½ del olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
citronsaft från 1
citron
Gör så här
Salta auberginen
och låt står i ca 10 min. Fräs aubergine tills auberginen känns mjuk.
Halvera
rädisorna.
Blanda alla
ingredienser i en skål.
Blanda dressingen av olivolja, citronsaft, salt och peppar i en skål. Häll på salladen.
Blanda dressingen av olivolja, citronsaft, salt och peppar i en skål. Häll på salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.