Jag har sett diverse recept på rödbetskaka så jag har blivit nyfiken och har slängt ihop en egen variant. Jag blev nöjd med resultatet så jag delar med mig av det.
Kaka
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 msk kardemumma
1 tsk malen muskotnöt
3 1/2 dl raps- eller solrosolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor
2 1/2 dl grovhackade valnötter
1 dl kokosflingor
Glasyr
150 g cream cheese
150 g kvarg
3 dl florsocker
Gör så här:
Kaka: Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund bakform. Blanda de torra
ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt rödbetor och
valnötter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt
kakan svalna i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna.
Glasyr: Blanda ihop cream cheese, kvarg och
florsocker med en elvisp. Bre den släta krämen över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.