Den här vegetariska rätten är smakfull och
proteinrik tack vare dillen och bondbönorna. Rätten serveras som det är eller till
fisk. Det är stor skillnad på smaken mellan färska bondbönor och torkade eller
köpta på burk. Frysta bondbönor smakar på samma sätt som färska. Det är också
skillnad på smaken på skalade och oskalade bondbönor. Skalade bondbönor smakar
som späda gröna ärtor medan oskalade bondbönor har mer en uttalad bönsmak.
Bondbönor ska man alltid äta kokta eftersom råa bondbönor innehåller det giftiga
ämnet lektiner. Giften försvinner när bönorna kokas. Själva bönskidan används
inte i den här maträtten.
500 g bondbönor, färska eller frysta
2 dl hackad färskdill
4 dl ris
4 dl vatten
1 tsk salt
olja
Skölj riset några gånger och låt stå i vatten
och dra i några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.