söndag, november 01, 2015

Ifylld kyckling




Genom att fylla kycklingen med kanelkryddad fyllning av bland annat ris, nötfärs, russin och mandel blir kycklingen saftigare och festligare.

Till 4 portioner:
1 hel kyckling
Marinad:
1 dl olja
2 tsk salt
1 tsk svart peppar
1 tsk ingefära
saft från 1 citron
Fyllning:
1 dl basmatiris
1 krm kanel
1 krm salt
1 dl vatten (eller 1,5 dl kycklingbuljong)
1 dl nötfärs
½ dl skållad mandel
½ dl russin
2 tsk olja

Gör så här:
Skölj kycklingen. Rör ihop marinaden och häll på kycklingen. Ställ kycklingen i kylen i ca 2 timmar, ju längre desto bättre.
Fyllning: Tvätta riset och lägg det i blöt i ca 10 minuter. Häll bort blötläggningsvattnet. Värm oljan. Stek riset lite lätt tillsammans med salt. Tillsätt vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills vätskan kokat bort. Bryn färsen. Värm oljan. Häll i mandeln och stek under omrörning tills de får gyllenbrun färg. Sänk temperaturen och häll i russin, kött och kanel och rör om. Tillsätt ris och blanda väl.
Fyll den marinerade kycklingen med fyllningen. Använd tandpetare för att stänga igen kycklingen. Ställ kycklingen tillsammans med marinaden i en ugnsfastform med lock. Laga i ugn på 200 grader i ca 1 timme. Ta bort locket och ställ ugnen på grillning i ca 15 minuter eller tills kycklingen är gyllenbrun.
Servera gärna med sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar