lördag, juli 25, 2015

Auberginesallad med rädisor, rödlök och bönor


Jag är galet förtjust i aubergine så jag försöker hitta på goda recept med aubergine.Den här salladen blev en succé. En god och matig sallad som passar utmärkt till kött och kyckling. Den kan serveras som huvudrätt tillsammans med en valfri ost som feta eller hallomi.

Ingredienser
2 st aubergine, tärnad
ca 60 g valfri sallad av gröna blad ex. spenat, ruccola, mache eller en valfri blandning
1 röd lök, skivad
1 dl kokta kidneybönor
1 knippe rädisor
salt
olja till stekning
Dressing
½ del olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
citronsaft från 1 citron

Gör så här
Salta auberginen och låt står i ca 10 min. Fräs aubergine tills auberginen känns mjuk.
Halvera rädisorna.
Blanda alla ingredienser i en skål.
Blanda dressingen av olivolja, citronsaft, salt och peppar i en skål. Häll på salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.