lördag, maj 30, 2015

Sesambröd


Det är gott med nygräddat bröd. Följande recept ger ca 24 portionsbröd

6 dl mjölk, rumstempererat
50 g jäst (1 paket)
16 dl vetemjöl
50 g smör, rumstempererat
1 tsk socker
1 tsk salt
ca 0.5 dl sesamfrön till garnering

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i minst 20 min. Låt degen vila i bunken i 30 minuter. Dela degen i två delar. Dela varje degdel i 12 små degkluttar. Rulla de till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med vatten och doppa dem i sesamfrön. Låt jäsa i ca 1 timme i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.