lördag, mars 28, 2015

Färga påskägg med naturliga färger



Snart är det påsk och att färga ägg hör till påsken. Ätbara och giftfria färger kan man få enkelt av naturliga råvaror. Min favorit är de rödbruna som har en härlig smak från gul lökskalen.

Du behöver råa ägg och gul lökskal, gurkmeja och rödbetor.

Gula ägg:
Blanda vatten och 4 msk gurkmeja i en kastrull. Lägg ägg och koka i 5 minuter. Stäng av och låt stå över natten.

Rödbruna ägg:
Lägg skal från 4 gula lökar tillsammans med vatten och ägg. Koka i 20 minuter. Stäng av och låt stå över natten.



Ljusbruna ägg:
Dela rödbetorna i 4 delar. Lägg tillsammans med vatten och ägg i en kastrull. Koka i 5 minuter. Stäng av och låt stå över natten. 



Tips 1: Ju längre äggen ligger i färgbadet desto mörkare färg får de!

Tips 2: Vill du får olika mönster på äggen så kan du använda nylonstrumpa. Klipp strumpan i en lagom stor bit. Lägg ett blomblad eller persiljeblad på ägget och klä den med strumpan. Knyt hårt med ett snöre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.