söndag, januari 26, 2014

Laktos- och glutenfria kokosbollar



De här kokosbollarna är mumsiga, naturligt söta och rena energibomben. De är laktos- och glutenfria. Till 14 st behöver du:

8-10 st färska dadlar, mosade
1 dl valnötter, hackade
1 dl sesamfrön
½ tsk kardemumma
kokosflingor


Gör så här:
Ta bort dadelkärnorna och mosa med en gaffel. Tillsätt sesamfrö, kardemumma och valnötter och bearbeta till en smet. Häll upp kokosflingor i en djup tallrik. Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna.

Ps. Om du är allergisk mot nötter så kan du ersätta de med rostade solrosfrö eller pumpakärnor. 

1 kommentar:

  1. Hej, vad gott det ser ut! =)

    Har du nåt tips om var man köper goda färska dadlar i Linköping? Det verkar finnas många som det står "färska dadlar" på men som ändå är torkade.

    SvaraRadera