De här kokosbollarna är mumsiga, naturligt söta och rena
energibomben. De är laktos- och glutenfria. Till 14 st behöver du:
8-10 st färska dadlar, mosade
1 dl valnötter, hackade
1 dl sesamfrön
½ tsk kardemumma
kokosflingor
Gör så här:
Ta bort dadelkärnorna och mosa med en gaffel. Tillsätt
sesamfrö, kardemumma och valnötter och bearbeta till en smet. Häll
upp kokosflingor i en djup tallrik. Rulla små bollar av smeten och rulla
bollarna i kokosflingorna.
Ps. Om du är allergisk mot nötter så kan du ersätta de med rostade solrosfrö eller pumpakärnor.
Ps. Om du är allergisk mot nötter så kan du ersätta de med rostade solrosfrö eller pumpakärnor.
Hej, vad gott det ser ut! =)
SvaraRaderaHar du nåt tips om var man köper goda färska dadlar i Linköping? Det verkar finnas många som det står "färska dadlar" på men som ändå är torkade.