lördag, december 14, 2013

Kladdkaka med jordnötter


Jag är svag för Snickers och den här mumsiga kladdkaka med jordnötter påminner om Snickers. De salta jordnötterna bryter av mot chokladens sötma, perfekt konbination. Kladdkakan kan även bakas med valnötter. Kakan är perfekt att baka dagen innan, låt den stå i kylen över natten.

150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
78 g chokladbitar, med kolafyllning, t.ex. Center
2-3 dl saltade jordnötter
smör och kokosflingor till formen

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, och strö kokos i formen. Smält smöret. Vispa ihop socker och ägg lätt. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret och jordnötterna. Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter. Kakan ska vara kladdig.


Låt svalna och lossa sedan formens kant. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.