onsdag, maj 22, 2013

Kyckling med morotmarinad


Det här receptet är min påhitt. Jag gillar att experimentera och den här gången blev det gott igen. Till kycklingen serverade jag ris och kokt sparris. Ingredienserna nedan är till 4 portioner:

1 kg kycklinglår
Marinad:
2 st skalade morot
3-4 st vitlöks klyftor
1 gul lök
1 skalat äpple
ca 2 cm färsk ingefära
1 msk salt
saft från 1 citron

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa moroter, vitlök, lök, ingefära, salt och äpple i matbredare. Skölj kycklingglåren noga och lägg de i en ungsform. Häll citronsaften på kycklingen. Häll marinaden och blanda väl så att marinaden är jämnt fördelad över kycklingarna. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda i ugnen under ca 1 timme. Ta bort aluminiumfolien. Sätt ugnen på grill under 5-10 min, tills kycklingen får fin stekyta. Servera gärna med ris eller kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.