söndag, februari 24, 2013

Ostgifflar - Leffe chämirra


Ostgifflar är utmärkta att ta med på picknick eller servera som plockmat. Det går utmärkt att lägg de i frysen. Fyllningen till gifflarna kan varieras. De här gifflarna är fyllda med lagrad ost.



Det här behöver du till cirka 40 gifflar:
50 g smör
2,5 dl ljummen mjölk
1 dl ljummet vatten
1 dl olja
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
2 msk torrjäst för osötade degar
3 tsk socker
2 ägg
Fyllning:
6 dl riven ost, gärna lagrad
Garnering:
1 uppvispat ägg

Gör så här:
Vispa äggvitan. Tillsätt äggulan och vispa lite till. Blanda mjölk, vatten, socker och olja. Tillsätt jäst och blanda. Tillsätt ägg och blanda. Tillsätt mjöl under omrörning (använda gärna bakmaskin).
Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs, utan spara ev. lite till utbakningen. Låt degen jäsa under handduk i cirka 30 min. Knåda degen och låt vila under ca 15 min. Ta sedan ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i 8 delar. Kavla ut varje del till en rund kaka, som delas i 8 trekanter. Lägg ost på varje trekant och rulla ihop mot mitten till gifflar. Sätt ugnen på 250° och låt gifflarna jäsa i ca 30 min.
Pensla med ägg och grädda i 250° 8-10 min.



1 kommentar:

  1. susan ibrahim6 mars 2013 20:41

    jätte gott och enkelt att göra.Tack

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.