söndag, december 07, 2014

Julens fruktkaka


Den här kakan är saftig, full med frukter som har fått dra i konjak och goda julsmaker. Vänner, jag önskar er en glad andra advent. Hoppas att ni får en härlig och fridfull dag.

Till en kaka:
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
½ dl konjak
1 tsk bakpulver

Smaktillsats:
rivet skal och pressad saft av 1 ekologisk apelsin
0.5 dl valnötter, grovhackat
0.5 dl russin
0.5 dl torkade aprikoser
0.5 dl torkat fikon
2 tsk kardemumma

Gör så här:
Grovhacka frukten. Lägg i en skål och rör i konjak, skal och saft av apelsin. Täck över och låt stå, gärna över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund hålform, ca 1,5 liter. Smält smöret. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt fruktblandningen, nötter, mjöl balndat med bakpulver och kardemumma. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.