Barnen har fastnat för cupcakes. Vi har bakat mandelcupcakes med en härlig frisk frosting på topp. Limen i frsotingen tillför fräsch syrlighet som passar utmärkt tillsammans med kardemumma smaken i cupckakes. Receptet nedan räcker till 12 st.
Cupckakes
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk kardemumma
100 g smör
1 dl mjölk
2 dl mandelmjöl
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av
2 lime
Limefrosting
60 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
färskpressad limsaft
Rivet skal av 1
lime
100 g färskost
ex.philadelphiaost
Gör så här:
Cupcakes: Sätt ugnen på 175
grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret,
häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kardemumma, bakpulver
och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft
limen. Lägg pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna
Limefrosting: Rör smör, florsocker,
vaniljsocker, limesaft, limeskal och philadelphiaost krämigt. Bred frostingen
på de svala cupcakesen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.